Κάνε τις αγορές σου με έως 12 Άτοκες Δόσεις
TREND ALERT: Μοντέρνα διακόσμηση σπιτιού με Indigo Blue!
TREND ALERT: Μοντέρνα διακόσμηση σπιτιού με Indigo Blue!
10 Aug, 2021

Το μπλε είναι ένα από τα πιο χαλαρωτικά χρώματα, όπως έχουν δείξει πολλές έρευνες.
Είναι ήρεμο, διακριτικό, αισθητικά όμορφο και μοντέρνο.  Πέρα από αυτά, όμως, το μπλε χρώμα είναι, εκ φύσεως, εντυπωσιακό και ταιριάζει στη διακόσμηση μεσογειακών σπιτιών.
Tο μπλε έχει πάρα πολλές αποχρώσεις. Οι σκούρες αποχρώσεις του μπλε μας χαλαρώνουν, μας ηρεμούν και αντιπροσωπεύουν δύναμη και αξιοπιστία, ενώ τα πιο φωτεινά μπλε αναζωογονούν. Το μπλε του ωκεανού μεταφέρει την αίσθηση χαλάρωσης και μας μεταφέρει σε μια στιγμή μέσα στη φύση. 

Πλούσιο, σκοτεινό και γεμάτο δράμα, το indigo μπλε αντιπροσωπεύει μια σκούρα απόχρωση που προσθέτει αυτοπεποίθηση και ζωντάνια όταν αναμειγνύεται με άλλα χρώματα. 
Η δύναμη του indigo ποικίλλει ανάλογα με τον τρόπο χρήσης του. Ως χρώμα τοίχου, μπορεί να συμβάλει σε μια σκοτεινή και κακή ατμόσφαιρα από την άλλη μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σαν διακοσμητική πινελιά για να δώσει ένα ελαφρύ και αναζωογονητικό αποτέλεσμα. Αυτή η ευελιξία το καθιστά ένα από τα πιο δημοφιλή χρώματα στη διακόσμηση του σπιτιού εδώ και εκατοντάδες χρόνια.

Indigo Blue Dos and Donts

Ακολουθήστε αυτές τις συμβουλές για να ενσωματώσετε με επιτυχία το indigo στο σχεδιασμό του σπιτιού σας.

 • Μη φοβηθείτε να δοκιμάσετε κάτι τόσο τολμηρό! Ως χρώμα τοίχου, το indigo είναι πλούσιο και ανακουφιστικό. 
 • Αναμίξτε το με έντονα, φωτεινά χρώματα (σκεφτείτε ζεστό ροζ και πορτοκαλί) για να δημιουργήσει μια δυναμική ατμόσφαιρα.
 • Χρησιμοποιήστε το ως βασικό χρώμα στα διακοσμητικά αντικείμενα του εσωτερικού χώρου.
 • Μην περιορίζεστε σε χρώματα, ταπετσαρίες και αξεσουάρ. Ένα τραπεζάκι, συρταριέρα ή καναπές μπορεί να δώσει ένα διασκεδαστικό αποτέλεσμα.
 • Διακοσμήστε με indigo μπλε και λευκά κομμάτια πορσελάνης (βάζα, πιάτα, κλπ) για να προσθέσετε μια κλασική μεσογειακή πινελιά σε κάθε χώρο.
 • Μην κολλήσετε στην ιδέα ότι το μπλε είναι ένα κρύο χρώμα. Το indigo μπορεί να είναι ζεστό και πλούσιο.
 • Μην αναμιγνύετε indigo blue με απαλά χρώματα για μια κλασική εμφάνιση και φωτεινά χρώματα για μια σύγχρονη.
 • Μην περιορίζεσαι. Το μπλε Indigo είναι ένα από αυτά τα σπάνια χρώματα που μπορούν να λειτουργήσουν οπουδήποτε και σχεδόν με οποιοδήποτε άλλο χρώμα. Είναι πολύ δύσκολο να κάνετε λάθος, οπότε πειραματιστείτε και διασκεδάστε με αυτό.

Χρώματα που ταιριάζουν με το Indigo Blue

 • Λευκό: Δεν υπάρχει τίποτα πιο κλασικό από μια σκούρα μπλε και άσπρη παλέτα χρωμάτων – το αποτέλεσμα μπορέι να δώσει εκατομμύρια διαφορετικά στυλ. Τα γαλανόλευκα δωμάτια μπορεί να είναι παραδοσιακά, παραθαλάσσια, τροπικά σοβαρά, βαρετά και ένα εκατομμύριο άλλα πράγματα. Το Indigo Blue και το λευκό είναι πάντα ασφαλή.
 • Κόκκινο: Το Indigo Blue και το κόκκινο συνδυάζονται σαν το ψωμί με το  φυστικοβούτυρο. Είναι και τα δύο υπέροχα από μόνα τους, αλλά όταν τα συνδυάζεις, συμβαίνει κάτι μαγικό! 
 • Καφέ: Για χαλαρωτικό αποτέλεσμα, δοκιμάστε να αναμίξετε indigo με καφέ. Σκεφτείτε σκούρα έπιπλα σε συνδυασμό με ταπετσαρίες indigo και αξεσουάρ. 
 • Κίτρινο: Το ζευγάρωμα indigo με απαλό κίτρινο είναι ιδανικό για γαλλικούς εσωτερικούς χώρους (ιδιαίτερα όταν χρησιμοποιούνται μαζί σε μοτίβο τουαλέτας). Ωστόσο, ο συνδυασμός του φωτεινού κίτρινου με το μπλε indigo δημιουργεί μια εντυπωσιακή και ενεργητική εμφάνιση. Όπως και να έχει, το σκούρο μπλε και το κίτρινο είναι ένας υπέροχος συνδυασμός.
 • Πορτοκαλί: Τα συμπληρωματικά χρώματα πορτοκαλί και μπλε είναι υπέροχα όταν χρησιμοποιούνται μαζί. Όσον αφορά το μπλε indigo, δοκιμάστε να το αναμίξετε με ένα φωτεινό και έντονο πορτοκαλί. Ο συνδυασμός είναι εντυπωσιακός και μοντέρνος.
 • Μπλε: Το μπλε Indigo λειτουργεί απίστευτα καλά με κάθε άλλη απόχρωση του μπλε. Μην φοβάστε να συνδυάσετε και να ταιριάξετε με διάφορες αποχρώσεις στο ίδιο δωμάτιο.

Δώστε μια ευκαιρία σε αυτή την τάση διακόσμησης και βρείτε εδώ τον καλύτερο τρόπο για να αποκτήσετε μια μοντέρνα διακόσμηση σπιτιού χρησιμοποιώντας αυτή την απόχρωση.