Κάνε τις αγορές σου με έως 12 Άτοκες Δόσεις
 Ένα χαλί αλλάζει το δωμάτιο!
Ένα χαλί αλλάζει το δωμάτιο!
15 Oct, 2021

Μία από τις καλύτερες συμβουλές μου για την εσωτερική διακόσμηση είναι η χρήση χαλιών στο σπίτι! Τα χαλιά αναβαθμίζουν ολόκληρο το δωμάτιο, το κάνουν πιο άνετο και δίνουν χαρακτήρα και στυλ στο χώρο συνδυάζοντας τα με τα υπόλοιπα έπιπλα. Είναι επίσης ένας πολύ καλός τρόπος για να συνδυάσετε χρώματα-υφές ή να δημιουργήσετε αντιθέσεις εαν θέλετε.

ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΤΟ ΣΩΣΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ
Ένα συνηθισμένο λάθος είναι να αγοράζετε πολύ μικρά χαλιά - χαλάκια. Κάτω από έναν  καναπέ π.χ. το χαλί πρέπει να φτάνει έως το εξωτερικό πλάτος του καναπέ, και να περνάει λίγο κάτω από το μπροστινό μέρος του καναπέ. Εάν ο καναπές βρίσκεται στη μέση του δωματίου, είναι καλύτερο, όλα τα πόδια του καναπέ να βρίσκονται επάνω στο χαλί. Θυμηθείτε ότι θα πρέπει επίσης να υπάρχει άφθονος χώρος για ένα τραπέζι και ενδεχομένως και πολυθρόνες, έτσι ώστε όλα τα έπιπλα να πατούν επάνω στο χαλί.

Παρακάτω θα δείτε μερικές φωτογραφίες με χαλιά, μπορείτε να διακρίνετε τις διαφορετικές εκφράσεις που μπορεί να δώσει ένα χαλί στον ίδιο χώρο. Στις δύο πρώτες εικόνες μπορείτε να δείτε τη διαφορά μεταξύ ενός μεγάλου και ενός μικρού χαλιού στο σαλόνι μας. Το μεγάλο χαλί συγκεντρώνει όλα τα έπιπλα με λίγο επιπλέον αέρα γύρω από το οποίο το κάνει να φαίνεται πιο αρμονικό. Το μικρό χαλί είναι πιο κοντό από τον καναπέ και η καρέκλα δεν πατάει επάνω για να δημιουργήσει μια ζώνη.

ΕΝΑ ΣΑΛΟΝΙ - 4 ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΕΣ ΕΚΦΡΑΣΕΙΣ
Ένα μονόχρωμο χαλί δημιουργεί ηρεμία και αρμονία, αλλά μπορεί επίσης να είναι ωραίο και ένα χαλί με μοτίβο που θα δημιουργήσει περισσότερη ένταση και αντίθεση στο χώρο. Ακολουθούν οι καλύτερες συμβουλές για το πώς να διακοσμήσετε με μονόχρωμα η πολύχρωμα χαλιά:1. Τα χρωματιστά χαλιά με μοτίβα δημιουργούν μεγάλη αντίθεση στο δωμάτιο. Όταν αυξάνετε το μέγεθος του χαλιού, αυξάνεται επίσης το μέγεθος του μοτίβου - αυτό μπορεί να δείξει το χώρο σας αρκετά μεγαλύτερο.
2. Τα μονόχρωμα δωμάτια αναβαθμίζονται με την τοποθέτηση ένος χαλιού και έχουν πιο σοβαρό χαρακτήρα.
3. Μη διστάσετε να επιλέξετε ένα χαλί με σχέδια που δίνει χρώμα και λεπτομέρειες στο δωμάτιο. Αυτό θα προσφέρει στυλ, χαρακτήρα και θα βοηθήσει στο συνδυασμό όλων των υπόλοιπων διακοσμητικών στοιχείων.
4. Ένα μονόχρωμο χαλί σε ένα συναρπαστικό χρώμα μπορεί κάλλιστα να είναι το πιο δυνατό στοιχείο στο δωμάτιο, μη διστάσετε να χρησιμοποιήσετε άλλες αποχρώσεις στον ίδιο χρωματικό τόνο σε μερικές άλλες διακοσμητικές λεπτομέρειες.